Lege cartridges inleveren:
het kan nu bij Tomassen!

Bij Tomassen ICT Services zetten we in op het verduurzamen van onze werkzaamheden en de printoplossingen die we aanbieden. Op dat laatste gebied hebben we onlangs een nieuwe stap gezet richting een meer circulaire bedrijfsvoering voor uw onderneming. Vanaf heden zal Tomassen de tonercartridges van Konica Minolta namelijk gaan hervullen, zodat er geen volledige nieuwe cartridge in gebruik genomen hoeft te worden. We leggen graag uit hoe dit precies in zijn werk gaat.

lege-tonercartridges-inleveren

Herbruikbare tonercartridges

We werken bij Tomassen al langere tijd met het OPS-systeem (Optimized Print Services) van Konica Minolta, waarmee we op afstand de voorraadniveaus in de printer kunnen monitoren. Op basis daarvan zorgen we voor een tijdige levering van nieuwe tonercartridges. Zo wordt u volledig ontzorgd en komt u niet voor onaangename verassingen te staan. Aan deze service van Tomassen wordt nu dus een duurzaam element toegevoegd: de lege tonercartridges die voorheen werden weggegooid worden nu opgehaald, schoongemaakt en opnieuw gevuld met de originele Konica Minolta-toner uit de fabriek in Japan. Ook kunnen de drums als los onderdeel worden vervangen, waardoor de developer units als geheel niet hoeven worden weggegooid wanneer enkel de drum moet worden vervangen.

Vermindering van milieu-impact en besparing van grondstoffen

Het opnieuw gebruiken van tonercartridges vermindert de ecologische impact van toner aanzienlijk, omdat elke cartridge herhaaldelijk kan worden gebruikt. Bovendien wordt er tijdens de productie van een cartridge ongeveer vier liter petroleum verbruikt, wat gelijk staat aan de uitstoot van 10 kg CO₂. Door cartridges bij te vullen, wordt dus ongeveer 7,3 liter brandstof en 10 kg CO₂-uitstoot bespaard. Het hervullen van tonercartridges voorkomt ook dat ze op vuilnisbelten terechtkomen, waar ze honderden tot duizenden jaren nodig zouden hebben om af te breken.
herbruikbare-tonercartridges

Voor wie is deze service?

Alle klanten die momenteel een Konica Minolta bizhub officeprinter met een servicecontract van Tomassen hebben, zullen worden voorzien van een hervulbare cartridge wanneer de tonercartridge de eerstvolgende keer leeg raakt. Het enige wat de klant hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat de lege cartridge klaar ligt zodra de ophaalservice langskomt om deze mee te nemen.

Meer weten?
Wil u meer weten of bent u nog geen klant van Tomassen maar zou u wel graag gebruikmaken van deze service? Neem dan contact met ons op via info@tomassen.nl of +31 (0)33 2580080.

Tomassen ICT Services BV: Professioneel & Persoonlijk.